dimecres, 3 d’octubre del 2007

L'educació en barracons

El començament del nou Curs Escolar ha posat en evidència la manca de planificació de la Conselleria d’Educació.

Aquesta manca de planificació ha provocat que, malgrat les declaracions del conseller Maragall, avui en dia a tot Catalunya hagin augmentat el nombre de barracons respecte el curs anterior i s’hagi passat dels 700 que hi havia a 802 aquest curs.

La província de Lleida tampoc s’escapa d’aquesta manca de planificació i de les aules prefabricades.

Tant es així que a les comarques de Lleida encara hi ha 37 barracons distribuïts en una trentena d’escoles, el que representa 15 barracons més que el curs anterior.

Així, a tall d’exemple, trobem que a Barruera mantenen un barracó per tercer any consecutiu i a Balaguer han iniciat el curs amb dos nous barracons.

Aquestes dades posen de relleu l’incompliment del pla de xoc elaborat pel Govern per eradicar els mòduls prefabricats i la nul·la capacitat de la Conselleria d’Educació a l’hora d’adoptar mesures encaminades a millorar el rendiment escolar i la qualitat educativa.

Per fer front a aquesta sèrie de mancances, des del Grup del Partit Popular al Parlament es presentarà un seguit d’iniciatives per, no tan sols intentar eradicar d’una forma paulatina i progressivament els barracons del mapa escolar, sinó per minimitzar els cost que per les famílies representa la compra de llibres i material escolar i per incrementar el nombre de places en les escoles bressol públiques.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Els catalans ens pasem la vida miran-nos el melic i mentres els nostres fills estudient en barracons. Quin Govern!