dimarts, 27 d’abril del 2010

Cal mantenir els programes de les Escoles Taller

El departament de Treball de la Generalitat de Catalunya ha decidit suprimir les subvencions per a les Escoles Taller, Cases d'Ofici i Tallers d'Ocupació que donen formació a joves amb risc d’exclusió social, que no han pogut acabar l’ESO i a persones majors de 45 anys amb problemes de reinserció laboral.
Aquesta decisió afecta directament als centres d’ocupació de Lleida, Tàrrega, Balaguer i la Seu d’Urgell i als seus habitants, i indirectament a tota la població de les comarques de Lleida.
L’existència i bon funcionament de les Escoles Taller, Cases d’Ofici i Tallers d’Ocupació són molt importants per al conjunt de treballadors que perden la seva ocupació, és a dir, pels aturats; pels joves i pels no tan joves; per aquells que van deixar els estudis inacabats i pels que precisen una nova formació per poder ampliar el seu camp de recerca de feina.
Per això és imprescindible que el Servei Català d’Ocupació, no només mantingui els programes anuals o semestrals de totes les Escoles Taller, Cases d’Ofici i Tallers d’Ocupació de Catalunya, sinó que els ampliï per donar cabuda a més persones i més especialitzacions.
Aquestes entitats proporcionen un alt nivell d’inserció laboral, de retorn al mercat de treball entre els seus usuaris.
Si aquesta decisió seria difícil d’entendre en qualsevol context , en el context de crisis actual és inexplicable.
Per poder sortir d’aquesta crisi en la qual estem immersos és del tot necessari la reconversió de molts llocs de treball, l’especialització dels treballadors en molts camps que no eren els seus habituals, la immersió en les noves tecnologies i nous productes i serveis. I aquesta és la funció que han fet i fan, i la que han de continuar fent les Escoles Taller, Cases d’Ofici i Tallers d’Ocupació de Catalunya.
Aquest és el motiu pel qual vaig presentar, en nom del Grup del PP a la Diputació de Lleida, una moció reclamant el manteniment dels programes de formació en aquestes escoles, i que afortunadament, encara que amb alguna aportació dels altres grups, va ser aprovada per unanimitat de tots els diputats i diputades de la Corporació provincial. Moció que també presentaré en el proper ple de l’Ajuntament de Lleida i que animo a tots els regidors de Tàrrega, Balaguer i la Seu d’Urgell a fer el mateix.
Ens interessa a tots, a tot el territori de Lleida, que el Servei Català d’Ocupació continuï amb la convocatòria de programes i no es tanquin les Escoles Taller, Cases d’Ofici i Tallers Ocupacionals.
Maria José Horcajada
Diputada provincial i Regidora de l'Ajuntament de Lleida