dimarts, 6 d’abril del 2010

Més places a les escoles de Cappont

El barri de Cappont necessita una ampliació de places a les Escoles d’Educació Infantil i Primària per donar cabuda a tots els infants del barri.
Existeixen desigualtats entre el nivell de demanda dels col·legis a Lleida ciutat, especialment al barri de Cappont, un barri en contínua expansió on la preinscripció als centres educatius d’educació infantil i primària per al curs 2010-2011, patirà un greu dèficit de places. Així, la demanda supera l’oferta en escoles com el Frederic Godàs que té un excés de 7 alumnes i l'Escola Cappont amb 14, una situació que dificulta també la integració d’alumnes un cop iniciat el curs. Aquesta situació també es veu agreujada perquè a la zona d'influència, massa extensa i inconnexa, també hi ha una greu saturació de la demanda, concretament de 18 alumnes, a l'Escola Pràctiques I.
Una de les alternatives podria ser l’ampliació de la nova Escola Cappont que disposa d'espai suficient per fer efectiva aquesta ampliació provisional, fins determinar quins dels centres del barri han de ser ampliats o si s'ha de crear un de nou.
Cal que la Conselleria d’Educació adapti l’oferta educativa a la realitat sociodemogràfica de la ciutat, amb l’objectiu de garantir l’oferta de places públiques d’educació infantil i primària dintre del mateix barri on resideixen les famílies demandants del servei.
Maria José Horcajada
Regidora Portaveu a l'Ajuntament de Lleida