dijous, 13 de maig del 2010

Lleida necessita més Mossos d'Esquadra

L’alcalde de Lleida ha d’exigir, amb caràcter urgent, a la Conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya, més efectius dels Mossos d’Esquadra per la capital del Segrià, davant la manca de seguretat existent a la Regió Policial de Ponent degut a la manca d’efectius policials.
El passat mes de febrer s’informava per part de l’Ajuntament del compliment del compromís de la Conselleria d’Interior d’incorporar 50 mossos el darrer trimestre de 2009 i la regidora de Seguretat de la Paeria, Sara Mestres, afegia que segons les seves informacions no havia marxat cap efectiu, en contradicció a les informacions facilitades des del propi sindicat CAT-ME que revelaven que únicament havien arribat 35 mossos a Lleida i n’havien marxat 20.
La segona part del compromís era incorporar 47 nous efectius durant el primer trimestre de 2010, un compromís que, segons informacions del propi sindicat, no s’ha complert.
En l’actualitat existeix una creixent manca de seguretat que ha portat al comissari de la Regió Policial de Ponent a declarar que es troba desbordat per fer front a l’augment de delictes a les zones rurals i a la pròpia ciutat de Lleida. Per aquest motiu, en nom del Partit Popular, demano al Paer en Cap, com a president de la Junta Local de Seguretat, que insti a la Conselleria d’Interior per a que amb caràcter immediat doni compliment al compromís d’incorporar 47 nous efectius de Mossos d’Esquadra a Lleida.
Maria José Horcajada
Regidora-Portaveu Ajuntament de Lleida