dimarts, 27 d’abril del 2010

Cal mantenir els programes de les Escoles Taller

El departament de Treball de la Generalitat de Catalunya ha decidit suprimir les subvencions per a les Escoles Taller, Cases d'Ofici i Tallers d'Ocupació que donen formació a joves amb risc d’exclusió social, que no han pogut acabar l’ESO i a persones majors de 45 anys amb problemes de reinserció laboral.
Aquesta decisió afecta directament als centres d’ocupació de Lleida, Tàrrega, Balaguer i la Seu d’Urgell i als seus habitants, i indirectament a tota la població de les comarques de Lleida.
L’existència i bon funcionament de les Escoles Taller, Cases d’Ofici i Tallers d’Ocupació són molt importants per al conjunt de treballadors que perden la seva ocupació, és a dir, pels aturats; pels joves i pels no tan joves; per aquells que van deixar els estudis inacabats i pels que precisen una nova formació per poder ampliar el seu camp de recerca de feina.
Per això és imprescindible que el Servei Català d’Ocupació, no només mantingui els programes anuals o semestrals de totes les Escoles Taller, Cases d’Ofici i Tallers d’Ocupació de Catalunya, sinó que els ampliï per donar cabuda a més persones i més especialitzacions.
Aquestes entitats proporcionen un alt nivell d’inserció laboral, de retorn al mercat de treball entre els seus usuaris.
Si aquesta decisió seria difícil d’entendre en qualsevol context , en el context de crisis actual és inexplicable.
Per poder sortir d’aquesta crisi en la qual estem immersos és del tot necessari la reconversió de molts llocs de treball, l’especialització dels treballadors en molts camps que no eren els seus habituals, la immersió en les noves tecnologies i nous productes i serveis. I aquesta és la funció que han fet i fan, i la que han de continuar fent les Escoles Taller, Cases d’Ofici i Tallers d’Ocupació de Catalunya.
Aquest és el motiu pel qual vaig presentar, en nom del Grup del PP a la Diputació de Lleida, una moció reclamant el manteniment dels programes de formació en aquestes escoles, i que afortunadament, encara que amb alguna aportació dels altres grups, va ser aprovada per unanimitat de tots els diputats i diputades de la Corporació provincial. Moció que també presentaré en el proper ple de l’Ajuntament de Lleida i que animo a tots els regidors de Tàrrega, Balaguer i la Seu d’Urgell a fer el mateix.
Ens interessa a tots, a tot el territori de Lleida, que el Servei Català d’Ocupació continuï amb la convocatòria de programes i no es tanquin les Escoles Taller, Cases d’Ofici i Tallers Ocupacionals.
Maria José Horcajada
Diputada provincial i Regidora de l'Ajuntament de Lleida

divendres, 16 d’abril del 2010

Variant Gerri de la Sal a la N-260

El projecte que ha presentat el Ministeri de Foment sobre la nova variant de Gerri de la Sal no ens agrada, no agrada als veïns de la zona, ni als alcaldes, i aquest fet està provocant protestes que han acabat amb talls de la carretera N-260.
Els alcaldes i els veïns del Pallars Sobirà reclamen un enllaç pel nord de la població amb la finalitat de facilitar l’accés a aquesta variant als veïns de les poblacions de la Pobleta de Bellveí, Bretuí, Cabestany i Montcortes de Pallars, entre altres, que es volen dirigir cap a Sort, Rialp o Llavorsí, reclam al qual m’afegeixo en nom del Partit Popular.
Amb l’actual traçat de la variant aquests veïns es veurien obligats a donar una notable volta, que seria anar fins a l’inici de la variant, a l’entrada pel sud de Gerri de la Sal, quant ara enllacen amb la carretera N-260 direcció a Sort, passada la població de Gerri.
El propòsit del Partit Popular és donar suport a les demandes dels veïns per a que siguin ateses pel Ministeri de Foment.
Actualment està molt propera la data de licitació de l’obra, i sóc conscient que qualsevol demanda de modificació ara suposaria incrementar els molts anys de retard de l’obra. Però em comprometo a sol•licitar el replanteig de l’obra una vegada aquesta estigui adjudicada, i finalment, entre l’esforç d’uns i altres es pugui donar solució a les peticions plantejades.
Maria José Horcajada
Diputada provincial

dimarts, 6 d’abril del 2010

Més places a les escoles de Cappont

El barri de Cappont necessita una ampliació de places a les Escoles d’Educació Infantil i Primària per donar cabuda a tots els infants del barri.
Existeixen desigualtats entre el nivell de demanda dels col·legis a Lleida ciutat, especialment al barri de Cappont, un barri en contínua expansió on la preinscripció als centres educatius d’educació infantil i primària per al curs 2010-2011, patirà un greu dèficit de places. Així, la demanda supera l’oferta en escoles com el Frederic Godàs que té un excés de 7 alumnes i l'Escola Cappont amb 14, una situació que dificulta també la integració d’alumnes un cop iniciat el curs. Aquesta situació també es veu agreujada perquè a la zona d'influència, massa extensa i inconnexa, també hi ha una greu saturació de la demanda, concretament de 18 alumnes, a l'Escola Pràctiques I.
Una de les alternatives podria ser l’ampliació de la nova Escola Cappont que disposa d'espai suficient per fer efectiva aquesta ampliació provisional, fins determinar quins dels centres del barri han de ser ampliats o si s'ha de crear un de nou.
Cal que la Conselleria d’Educació adapti l’oferta educativa a la realitat sociodemogràfica de la ciutat, amb l’objectiu de garantir l’oferta de places públiques d’educació infantil i primària dintre del mateix barri on resideixen les famílies demandants del servei.
Maria José Horcajada
Regidora Portaveu a l'Ajuntament de Lleida