dilluns, 18 de gener del 2010

La Diputació ajudarà els municipis amb el Pla Neucat

Cada cop que neva a les comarques de Lleida es posa en evidència, bàsicament, dues coses: una, la manca de previsió, i dues, que no estem preparats per fer-hi front i evitar el caos que provoquen. I no serà perquè no ho sapiguem, però pel que es veu no escarmentem.

A més, des del propi territori sempre s’acusa a les administracions de actuar d’una manera descoordinada, i de fer-ho malament i tard. I la veritat és que no els hi falta raó. Si a la falta de mitjans si afegeix una actuació descoordinada, aleshores la situació ja es caòtica i insostenible com la que hem viscut.

Però com que són els ajuntaments els qui tenen l’obligació d’elaborar un pla de prevenció i actuació en emergències, és per això que al passat Ple del mes de desembre, des del grup del Partit Popular ja varem demanar que la Diputació oferís assessorament i suport tècnic als municipis per elaborar el Pla Neucat, petició que va ser acceptada pel President de la Corporació, cosa que agraïm.

I ara, donada l’envergadura i la repercussió de la última nevada que ha afectat a les comarques de Lleida, des del grup del Partit Popular vàrem considerar anar una mica més lluny i vàrem decidir presentar una moció, que juntament amb un altra del grup del CiU, han estat consensuades per tots els grups de la Corporació, cosa que és d’agrair, ja que la unió fa la força.

L’esperit d’aquesta moció no és altre que la d’ajudar als nostres pobles a elaborar plans d’emergència que incloguin el risc de nevades i dotar-los de mitjans per solucionar els problemes que es puguin derivar d’aquestes nevades i evitar, d’aquesta manera, situacions caòtiques com les que s’han viscut la darrera setmana en moltes poblacions de les comarques de Lleida.

Ara no és hora de mirar enrere, sinó de posar fil a l’agulla i de ser previsors per evitar lamentar situacions desgraciades i danys personals, en alguns casos, irreparables.

Maria José Horcajada
Diputada portaveu